​Ring på telefon: 30 68 44 94

Mail: equimove@equimove.dk

KONTAKT OS HER

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Handelsundersøgelse af hest​

Når du skal købe eller sælge en hest, vil jeg altid anbefale, at du får lavet en handelsundersøgelse af hesten. Når du er køber, er det vigtigt, at du vælger en dyrlæge, du har tillid til, der kan undersøge hesten for dig. På den måde sikrer du, at dyrlægen er din repræsentant i handlen.

Handelsundersøgelsen vil også kunne benyttes som grundlag for forsikring af hesten. Se under forsikring.

Jeg vil også anbefale, at både køber og sælger så vidt muligt er repræsenteret ved handelsundersøgelsen af hesten, som foretages af dyrlægen. På den måde får alle parter præcis de samme oplysninger fra dyrlægen, og der opstår ikke så let misforståelser og uenigheder efter handlen.

Det er vigtigt at hele handelsaftalen bliver lavet skriftligt med en købekontrakt og en sælgererklæring.

Sådan udføres handelsundersøgelsen af hesten

Handelsundersøgelsen af hesten udføres efter Den Danske Dyrlægeforenings retningslinjer og formularen "Sundhedsundersøgelse" udfyldes i tre eksemplarer; en til køber, en til sælger og en til dyrlægen, så alle har en kopi af handelsundersøgelsen af hesten. Ved handelsundersøgelsen af hesten gennemgås hele dyret. Jeg har meget fokus på at hestens bygning, ben stilling og temperament er velegnet til den forventede brug af hesten.

Den første del af handelsundersøgelsen af hesten foregår i stalden. Her gennemgår jeg hele hesten, og undersøger øjne, tænder hjerte og lunger. Alle forandringer i hud, led, sener, muskler eller andet noteres. Undersøgelsen fortsætter udendørs.


Udendørs skal hesten mønstres på fast bund i skridt og trav, have lavet bøjeprøver og hesten skal longeres på fast bund og på ridebanebund. For alle typer rideheste gælder, at jeg meget gerne vil se dem arbejde under rytter.

Det er derfor vigtigt, at der er velegnede faciliteter til rådighed, for at jeg kan lave en optimal bedømmelse af hestens bevægelser. Når bevægelsen vurderes, er det igen vigtigt at den fremtidige brug af hesten tages i betragtning. Efter longering vurderes hjerte og lunger igen. Alle afvigelser fra det normale bliver noteret på formularen, og betydningen af dem bliver vurderet under hensyntagen til hestens fremtidige brug.

Det er vigtigt med enighed køber og sælger imellem

Det skal være aftalt mellem køber og sælger om der skal tages røntgenbilleder i forbindelse med en handelsundersøgelse af hesten. Det vil jeg altid anbefale, da det giver sikkerhed til både køber og sælger, at der som minimum tages de af Den Danske Dyrlægeforening anbefalede 12 røntgenbilleder. Supplerende røntgenbilleder af hovsene, ben, hals, ryg eller andet laves efter aftale.

Hvis der er behov for det f.eks. ved kendskab til tidligere skader, kan det være nødvendigt at ultralydsscanne et område for at sikre, at området er helet tilfredsstillende op.

Afslutning på undersøgelsen

Når alle undersøgelser er afsluttet, udfylder er jeg formularen "Sundhedsundersøgelse". Hvis jeg har lavet supplerende undersøgelser som røntgen eller andet, udfylder jeg også disse formularer.

Handelsundersøgelsen af hesten afsluttes med, at jeg gennemgår de fund og kommentarer, der er på hesten, og giver min vurdering af betydning af hvert enkelt ting i forhold til den forventede brug af hesten. Disse konklusioner noterer jeg også på formularerne.

For at få lavet en handelsundersøgelse af din hest så kontakt mig på tlf. +45 30 68 44 94

​★ ★ ★ ★ ★

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 27 anmeldelser på ​Facebook

​​EquiMove v/Dyrlæge Marianne Dahl-Jensen   -   Tulstrupvej 131, 8680 Ry   -   Telefon: 30 68 44 94   -   E-mail: equimove@equimove.dk​   -   CVR: 31983088