Hestekursus hos EquiMove

Mange heste​ er uens på volterne. En mindre asymmetri er naturlig men er det mere udtalt kan det være vigtigt at finde årsagen. Der kan være flere grunde til asymmetrien: Er hesten stiv? Er hesten ustabil? Er hesten halt? Har hesten ondt i ryg eller hals?

På dette kursus sætter jeg fokus på hvordan du kan vurdere din hest med hensyn til stabilitet og symmetri. Du får en base af viden om muskler og knogler med betydning for stabilitet og symmetri. Vi finder knoglerne og musklerne på en hest. Vi ser heste bevæge sig og vurderer om de er symmetriske, stive eller ustabile. Jeg viser øvelser, du kan lave på staldgangen, der kan hjælpe din hest. Vi snakker om træning, der kan hjælpe den enkelte hest.

Hestens stabilitet

​STABILITET i hestens krop er en absolut forudsætning for at hesten kan arbejde korrekt, udnytte sit bevægelses-potentiale og bevare sin sundhed.​

Med udgangspunkt i at se på heste i ro og i bevægelse holder jeg en workshop hvor jeg gennemgår de vigtigste muskler for hestens stabilitet, hvordan de styres og hvordan du kan træne dem. Jeg viser hvordan du kan kontrollere om din hest har god stabilitet. Jeg vil forklare og demonstrere hvorfor det er vigtigt for hesten at træne stabilitet, hvilke konsekvenser det har hvis hesten ikke er stabil og jeg vil vise træning og øvelser der styrker stabiliteten i hestes krop.

Hestens symmetri

​SYMMETRI i hestens krop er en forudsætning for at hesten kan arbejde i balance. Er kroppen asymmetrisk vil hesten være nødt til at kompensere et sted i kroppen for at kunne bevæge sig på lige spor og på volterne. Det går ud over hestens præstation og kan går ud over hesten sundhed og holdbarhed.​

Kurset afholdes som en workshop. Jeg vil vise de vigtigste knogler og muskler du skal kigge på når de skal vurdere om din hest er symmetrisk. Musklerne fortæller hvordan din hest arbejder. Du vil træne at SE hesten både i ro og når den bevæger sig. Vi øver os i at vurdere hvordan den enkelte hest bruger sin krop og hvad vi kan gøre for at hjælpe den. Jeg vil gennemgå træning og øvelser, der styrker hestens symmetri.

En del af workshoppen foregår i ridehallen så vi hele tiden kan tage udgangspunkt i hestene. HUSK VARMT TØJ.

Tid: Lørdag d. 17 marts. Klokken 9-16.

Sted: EquiMove, Tulstrupvej 131, 8680.

Pris 800 kr.

Tilmelding

Betaling via Mobilepay 30684494. Husk at skrive dit navn på betalingen.

Der er begrænset antal pladser. Booker efter først til mølle princippet. 

Tilmelding er gældende når du har indbetalt kursusgebyret.​

​​Tidligere kurser

Jeg har tidligere afholdt nedenstående kurser og gentager gerne succesen, hvis der er efterspørgsel på dette.

Klik ind på hver enkelt kursus og læs mere om formål, teori og praksis og skulle du være interesseret i en af nedenstående kurser, så kontakt mig endelig.

Bliv klogere på heste

Vil du vide mere om heste, er du velkommen til at tilmelde dig et hestekursus hos os.

Ønsker du at høre mere om en af mine kurser eller bestille tid, kan du ringe på telefon 30 68 44 94. Du kan også skrive til en e-mail til equimove@equimove.dk.​

Bliv kontaktet af EquiMove ved at udfylde kontaktformularen

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma​

​​EquiMove 

v/Dyrlæge Marianne Dahl-Jensen

CVR: 34568243

Kontakt

​​Telefon: 30 68 44 94

E-mail: equimove@equimove.dk