​Ring på telefon: 30 68 44 94

Mail: equimove@equimove.dk

KONTAKT OS HER

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kursus​​

KURSUS HOS EQUIMOVE

Mange heste​ er uens på volterne. En mindre asymmetri er naturlig men er det mere udtalt kan det være vigtigt at finde årsagen. Der kan være flere grunde til asymmetrien: Er hesten stiv? Er hesten ustabil? Er hesten halt? Har hesten ondt i ryg eller hals?

På dette kursus sætter jeg fokus på hvordan du kan vurdere din hest med hensyn til stabilitet og symmetri. Du får en base af viden om muskler og knogler med betydning for stabilitet og symmetri. Vi finder knoglerne og musklerne på en hest. Vi ser heste bevæge sig og vurderer om de er symmetriske, stive eller ustabile. Jeg viser øvelser, du kan lave på staldgangen, der kan hjælpe din hest. Vi snakker om træning, der kan hjælpe den enkelte hest.

HESTENS STABILITET

​STABILITET i hestens krop er en absolut forudsætning for at hesten kan arbejde korrekt, udnytte sit bevægelses-potentiale og bevare sin sundhed.​

Med udgangspunkt i at se på heste i ro og i bevægelse holder jeg en workshop hvor jeg gennemgår de vigtigste muskler for hestens stabilitet, hvordan de styres og hvordan du kan træne dem. Jeg viser hvordan du kan kontrollere om din hest har god stabilitet. Jeg vil forklare og demonstrere hvorfor det er vigtigt for hesten at træne stabilitet, hvilke konsekvenser det har hvis hesten ikke er stabil og jeg vil vise træning og øvelser der styrker stabiliteten i hestes krop.

​​

​HESTENS SYMMETRI

​SYMMETRI i hestens krop er en forudsætning for at hesten kan arbejde i balance. Er kroppen asymmetrisk vil hesten være nødt til at kompensere et sted i kroppen for at kunne bevæge sig på lige spor og på volterne. Det går ud over hestens præstation og kan går ud over hesten sundhed og holdbarhed.​

Kurset afholdes som en workshop. Jeg vil vise de vigtigste knogler og muskler du skal kigge på når de skal vurdere om din hest er symmetrisk. Musklerne fortæller hvordan din hest arbejder. Du vil træne at SE hesten både i ro og når den bevæger sig. Vi øver os i at vurdere hvordan den enkelte hest bruger sin krop og hvad vi kan gøre for at hjælpe den. Jeg vil gennemgå træning og øvelser, der styrker hestens symmetri.

En del af workshoppen foregår i ridehallen så vi hele tiden kan tage udgangspunkt i hestene. HUSK VARMT TØJ.

Tid:   Lørdag d. 17 marts. Klokken 9-16.

Sted: EquiMove, Tulstrupvej 131, 8680.

​PRIS: 800 kr

TILMELDING:

Betaling via Mobilepay 30684494. Husk at skrive dit navn på betalingen.

Der er begrænset antal pladser. Booker efter først til mølle princippet. Tilmelding er gældende når du har indbetalt kursusgebyret.

TIDLIGERE KURSER. KAN GENTAGES HVIS DER ER EFTERSPØRGSEL.

Jeg er blevet opfordret til at holde denne kursusrække igen og det vil jeg meget gerne. Kurserne holdes som aftenkurser fra kl. 18-21 tre uger i træk. Kurserne udgør en helhed første modul giver baggrund for stoffet i anden modul og sammen giver første og andet modul forståelsen for hvad du kan opnå med øvelserne fra det tredje modul.

Kurserne er hver gang en kombination af teori og praktiske øvelser med og uden heste.

FORMÅL: 

At give dig forståelse for hvordan hestens krop er opbygget, hvordan den fungerer i bevægelse og hvordan du kan træne så du hele tiden gør noget godt for hestens krop. Herved opnår du en hest der kan præstere optimalt og en hest, der arbejder korrekt så der er mindst mulig risiko for skader.


TID: Tirsdag den 5., 12. og mandag den 18. april 2016.

​STED: EquiMove, Tulstrupvej 131, 8680 Ry

1. HESTENS ANATOMI. Mandag d. 4. april kl. 18-21

  • ​TEORI:

- skelettets opbygning, udvikling og funktion

​- musklernes opbygning, udvikling og funktion

- nervesystemet = styresystemet

  • ​PRAKSIS:

​Overføre den teoretiske viden til at kunne genkende stukturerne på hesten. Vi sammenligner klinikkens  skelet med hestens krop. Vi finder placering af musklerne på hesten.

​2. HESTENS BEVÆGELSE OG BIOMEKANIK. Mandag d. 11. april kl. 18-21

  • ​TEORI:

​- kroppens funktion i bevægelse

​- helhedsbetragtning af kroppens opbygning

​- helhedsbetragtning af kroppens træningsstatus

​- træningsformers påvirkning af hestens krop

​- læringteori i relation til hestens forståelse af træning. Susan Kjærgård fraBlue Berry Hill. Se mere på www.blueberryhill.dk                      

  • ​PRAKSIS:

​Vi i ser på heste i ro og i bevægelse og diskuterer de teoretiske emner i forhold hestene. Læringsteori med Susan Kjærgård.

​3. TRÆN SMIDIGHED OG STYRKE FRA JORDEN. Mandag d. 18. april kl. 18-21

  • ​TEORI:

​- beskrivelse af øvelser, der kan laves på staldgangen

​- øvelsernes funktion

​- øvelsernes formål

  • ​PRAKSIS:

​Øvelserne demonstreres på heste og der er mulighed for selv at lave øvelserne.

​Der er 2 der kan have egen hest med, igen efter først til mølle princippet. Der vil være en afgift til stalden for opstaldning. Der betales ved ankomst med hesten. Beløb 150 kr.

​Kursusafgift: 1500 kr.


Du kan tilmelde dig på: equimove@equimove.dk. Skriv navn, telefonnummer. Dem der melder sig og betaler først kommer med på kurset. Glæder mig til at se dig :-)

Hvis kurset ikke er fyldt op vil der være mulighed for at kunne deltage enkelte aftener. Skriv navn, telefonnummer og hvilke kurser du vil deltage i. Du vil få besked senest en uge før kursusstart om der er plads.

Tilmeldingen er endelig godtaget når der er indbetalt kursusafgift på konto: reg:5501 konto:8978825665. Husk at skrive dit navn og gerne mobilnummer og e-mail så jeg kan se hvem indbetalingen er fra, og kan sende dig en kvittering.

I tilfælde af for få tilmeldte bliver kurserne aflyst. Max. antal deltagere er 20.​

​★ ★ ★ ★ ★

​Vurderet 4.7 / 5 stjerner på baggrund af mere end 27 anmeldelser på ​Facebook

​​EquiMove v/Dyrlæge Marianne Dahl-Jensen   -   Tulstrupvej 131, 8680 Ry   -   Telefon: 30 68 44 94   -   E-mail: equimove@equimove.dk​   -   CVR: 31983088