Halthedsundersøgelse af halt hest uanset hesterace

Er din hest halt, eller har du en formodning om, at dette måske kunne være tilfældet, så er det en god idé at få foretaget en halthedsundersøgelse. 

Halthedsundersøgelser udføres på min klinik, hvor der er gode forhold til mønstring og longering på fast og blød bund, og der er mulighed for at se hesten under rytter. Desuden er der faciliteter til at udføre bedøvelser, foretage behandlinger og udnytte klinikkens anlæg til røntgen og ultralydsscanning, hvis det viser sig, at man står med en halt hest.

Hvordan foregår en undersøgelse?

​En halthedsundersøgelse af en hest forløber typisk sådan: Den begynder med en bevægelsesanalyse, hvor hesten mønstres i skridt og trav på hård bund, og derefter får lavet bøjeprøver. Herefter longeres hesten på ridebane og derefter på fast bund. Hvis det er nødvendigt for undersøgelsen ses hesten også under rytter. 

Derefter mærkes hestens ben, hals og ryg igennem for ømheder, varme/kulde, hævelser, og det kontrolleres om der er normal bevægelighed af leddene. Disse indledende undersøgelse kan også gøres på opstaldningsstedet.

Det fortsatte forløb af en halthedsundersøgelse afhænger af, hvad hestens problem er. Det omfatter typisk en eller flere lokalbedøvelser af områder eller led med efterfølgende kontrol af, om hesten bevæger sig bedre efter bedøvelsen. Gør den det, ved jeg at problemet sidder i det bedøvede område. Hesten kan godt have problemer mere end et sted. 

For at komme frem til en præcis diagnose er det ofte nødvendigt at undersøge områder ved hjælp af røntgen og/eller ultralydsscanning.

Hvordan behandles en halt hest

Når årsagen til haltheden er diagnosticeret, planlægges et hvile- og genoptræningsforløb for hesten.  Forløbet tilpasses den enkelte hests temperament og træningsniveau, hvorved vi sikrer det mest optimale genoptræningsforløb for din hest. 

Jeg kan også hjælpe med:

Hestetandlæge| Hesteklinik| Hestekursus| Træning af heste | Hestekiropraktor

Bestil tid til halthedsundersøgelse

Jeg kører gerne ud til heste, som står i Ry, Aarhus eller Skanderborg, for at foretage en undersøgelse. Ring gerne til mig på 30 68 44 94​, hvis du har en halt hest eller er i tvivl om dette.

Bliv kontaktet af EquiMove ved at udfylde kontaktformularen

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firma​

​​EquiMove 

v/Dyrlæge Marianne Dahl-Jensen

CVR: 34568243

Kontakt

​​Telefon: 30 68 44 94

E-mail: equimove@equimove.dk